неделя, 24 юни, 2018
0

Иван Герганов с отличие за „П.Р.Славейков“ и по английски език

Второ място на националния кръг на международното състезание „Лингвистично кенгуру“ достигна Иван Герганов благодарение на перфектното владеене на английски език. Това е последното му голямо постижение като ученик на СОУ „Петко Рачов Славейков“. Новината за високото класиране брилянтният математик получи точно след дипломирането си като най-успешния абитуриент на най-голямото училище и на Кърджали. За националния кръг на авторитетното състезание Иван Герганов се класира след достигане на първо място на областния кръг. Националната надпревара се проведе в гр. София, в 35-то СОУ „Добри Войников“. Конкурсът е организиран от фондация „Млада България“. На официалното награждаване именитият славейковец няма да може да присъства поради многобройните си ангажименти, свързани с кандидатстване и други изяви.
Най-важната сред тях е предстоящото участие на Иван Герганов на Лятната изследователска школа на Съюза на математиците в България, която се провежда ежегодно като един от най-висшите форуми и събира математическите гении на българските гимназии. Иван участва в последните четири години в качеството си на ученик, но тази година е поканен като част от екипа на организаторите – чест, на която се радват изключително малко ученици.
Иван е приет за студент в много висши учебни заведения в България, както и в няколко университета в Обединеното кралство, но избира да учи в гр. Единбург, специалност „Математика и статистика“. В СОУ „Петко Рачов Славейков“ никой не се съмнява, че му предстоят само големи успехи и сериозна професионална реализация. Неслучайно в плакета, връчен му от директора Багдасаров при дипломирането, бе записано „За трайната диря, която остави в историята на училището“.
Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™