събота, 24 март, 2018
8

Открита сцена под надслов „Моят глас срещу наркотиците” в петък в Кърджали

„Да развием своя живот, свят или личност без наркотици” под това мото ще премине отбелязването на тазгодишния 26 юни -Международен ден за борба с наркоманиите. На този ден хората по света изразяват активната си позиция и съпричастност в борбата с наркотиците. Дейностите сред младите хора са свързани с повишаване ниво на здравни знания, умения и нагласи за недопускане и редуциране разпространението на наркотични вещества под всякаква форма с цел опазване живота и здравето им.
По повод 26 юни – Международния ден за борба с наркоманиите Общински съвет по наркотични вещества – Кърджали организира поредица от инициативи през месеца. Те стартираха в началото на юни с изнасяне на беседи пред ученици от ОУ „В. Левски” кв. „Гледка“ и организиране на спортно-състезателни игри в учебното заведение.
В събота, 20 юни членовете на Младежкия клуб към Общински съвет по наркотични вещества, заедно с младежите от Детски и младежки парламент към ОДК –Кърджали дискутираха по темата „Последици при употреба на наркотици”. След обучително – дискусионната част на срещата, провела се на открито във военния лагер край с. Широко поле, младите хора преминаха и през някои задължителни за военно обучение дейности. Възползвайки се от възможностите на базата те се включиха в различни спортно – развлекателни игри – дърпане на въже, преодоляване на препятствия, катерене по въжета, стрелба по мишена, щафетни игри. Младежите се запознаха и с част от военното оборудване на българската армия – боен пистолет, автомат, противогаз и други с помощта на военен специалист.
На 25 юни предстои нова проява посветена на Международния ден за борба с наркоманиите . Тя ще се проведе в град Хасково, където нашите момичета и момчета ще влезнат в двубой с младежи от клуба на Общинския съвет по наркотични вещества- Хасково.
На 26 юни от 18 часа в Кърджали, в пространството пред бившия паметник на Георги Димитров, ще се проведе и организираната от Младежки клуб по наркотични вещества и Детски и младежки парламент открита сцена. Тя е под надслов „Моят глас срещу наркотиците” и е отворена за всеки желаещ да се представи с песен, танц или скеч.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™