понеделник, 19 март, 2018
32

Възпитаници на СОУ „Петко Рачов Славейков“ с първо място на фестивала за руска поезия, песни и танци

На провелия се в град Пловдив зонален етап на Втория национален фестивал за руска поезия, песни и танци „Пусть всегда будет солнце 2014-2015“ малчуганите от ІVа и ІVб клас на СОУ „Петко Рачов Славейков“ завоюваха първото място и през септември ще участват на финалния кръг.

В Дома на техниката в града под тепетата бъдещите прогимназисти с класни ръководители Бонка Стамболиева и Стела Замова заслужено спечелиха овациите на публиката и заеха челното място в класирането на журито. Децата изпяха песните „День рождения“ и „Голубой вагон“. Пловдивското жури остана очаровано от забавната хореография и звънките гласчета на малките славейковци. Първото място ги праща на националния кръг на конкурса, който ще се проведе на 5 септември 2015 г. в с. Копринка. Фестивалът се организира за поредна година от Национално движение „Русофили“ със съдействието на Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Синдиката на българските учители, фонд „Русский мир“.
В зоналния етап на конкурса от област Кърджали участваха също малките възпитаници на ОДЗ „Слънце“, гр. Ардино, вокална група третокласници от ОУ „Пейо Кр. Яворов“ и съставът за руски песни и танци от 5 клас на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“.
Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™