четвъртък, 24 май, 2018
0

Златаровци отбелязаха Еньовден

Днес  във Военния клуб  ученици от ПГ по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров” – гр.Кърджали и Регионалният исторически музей отбелязаха  Еньовден.
Красотата на Еньовден се крие в българския дух, който се е запазил през дългите векове на развитие и повратности в историята. Необезпокоявани нито от времето, нито от действителността, традициите запазват своята мистична красота и ще се предават от поколение на поколение по прекрасните земи на майка България.
С пожелание за здраве и китка здравец, ученици от гимназията посрещнаха гостите на празника.
Петя Илиева – ученичка от ХІ в клас, представи презентация за чая – напитката, която завладя и промени света. Презентацията съдържаше информация за историята, разпространението, видовете и производството на чай от дълбока древност до наши дни. Светът на чая е магия, в която всеки се потапя и успява да се избави от напрегнатото ежедневие.
Филарета Семерджиева от ХІ в клас демонстрира ритуалите за приготвяне на вълшебната напитка, правилата за сервирането й. Разкрита бе тайната за правилната консумация на чай и как е прието да се пие чай със стил по протокол и етикет.
Спазвайки ритуалите, всички присъстващи се убедиха в магическите свойства на вълшебната напитка!

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™