сряда, 21 март, 2018
53

БСП в Кърджали покани ГЕРБ на разговори за обща кандидатура за кмет

Областният лидер на БСП в Кърджали Георги Кючуков внесе днес по обяд в централата на ГЕРБ писмена покана за официален разговор за местните избори. По това време депутатът Цвета Караянчева и областният управител Илия Илиев присъстваха на празничната архиерейска литургия в храма „Св.Йоан Предтеча“.
„Нашата убеденост е, че община Кърджали не се управлява по най-добрия начин, не се съмнявам, че и позицията на ГЕРБ е същата. Предвид реалностите ние считаме, че този модел на управление може да бъде променен единствено с постигането на разбирателство между партиите извън ДПС, което монополизира местната власт. БСП е за общ, непартиен, равно-отдалечен кандидат за кмет, определен след консултации помежду ни на предложения, идващи от двете страни и от граждани, като това не намалява тежестта на всяка от партиите“ е написано в поканата.
Според Георги Кючуков поканата му за обединение зад обща кандидатура е призив към най-голямата партия в страната ГЕРБ да преосмисли позицията си за собствен партиен кандидат. Община Кърджали се нуждае от коренно различен модел на управление, а това би се случило само, ако отделните партии водят диалог помежду си и са съгласни на известни компромиси. От наша страна това е и нашият отказ да издигнем партийна кандидатура. Съгласни сме да чуем предложенията на останалите политически сили, справедливо е на тези избори да има кандидат, равноотдалечен от политическите формации, заяви лидерът на социалистите. Най-справедливо е да се търси личност, която не е тясно партийно обвързана, добави Кючуков и подчерта, че ако се стигне до издигането на обща кандидатура, всяка партия ще участва със собствена листа за общински съветници.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™