неделя, 24 юни, 2018
0

Обсъдиха плана за развитие на Кърджали до 2020 година

Визията на Кърджали през 2020 година беше обсъдена при представянето на интегрирания план за градско възстановяване и развитие на областния център.  На финалната права бяха обсъдени проектните идеи, които могат да се приложат за развитието на града през следващите седем години. Посочени бяха източниците на финансиране и необходимия бюджет за изпълнението на заданията.

На общественото обсъждане присъстваха предимно експерти от общинска и областна администрация, съветници от различните политически формац от консултантите мерки имат няколко стратегически цели- ускоряване на социално- икономическото развитие на града и региона, повишаване на инвестиционната и туристическа атрактивност на града. Тяхното мнение е, че Кърджали може да привлича туристи от страната и Европа, чрез осигуряването на добра градска среда за живот, работа и бизнес. Това може да стане на базата на спазването на екологичните норми и прилагането на мерки за енергийна ефективност.

За да стане обаче реалност интегрираният план за градско възстановяване и развитие на Кърджали, общината трябва да кандидатства за финансиране пред еврофондовете. Една част от парите обаче трябва да се осигурят на местно ниво, а друга част от държавния бюджет. 87 480 000 лева са необходими, за да бъдат реализирани проектните предложения до 2020 година.

Ирина Ангелова

1 Коментар

1 коментар

  1. Анонимен...

    25.06.2013 at 20:43

    В града улици няма, те план до 2020г. мислят

    0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™