неделя, 24 юни, 2018
0

Deep Zone Project ще гостуват в събота в Кърджали

На 29 юни 2013г. в Кърджали ще се проведе Фестивал за съвременно изкуство под надслов  “Докосни се до изкуството“.

Организаторът на събитието – Областна администрация Кърджали   е привлякъл за събитието редица съвременни творци,  които ще представят своите арт произведения и ще демонстрират модерни изпълнения в артистично декорираната  за целта градска градина.  Фестивалът  започва в 11 часа.В продължение на 6 часа ще се изявяват млади таланти, на различна възраст, с различни изпълнения, творби и модернистични инсталации.

Водещи на събитието са  двама млади български актьори, познати на зрителите от популярни филми от малкия и голям екран – Албена Ставрева („Забранена любов”, „Революция Z”) и Евгени Будинов („Етажна собственост”, „Корпус  за бързо реагиране”).

В програмата  на фестивала са включени участия на  СОУ „Отец Паисий” , СОУ „П.Р.Славейков” , СОУ „Владимир Димитров – Майстора” , Арт балет към НЧ „Обединение 1913” , Ресурсен център за деца със специални образователни потребности , вокална група „Ро-войс” към НЧ „Христо Ботев 1871”  от Смолян, ОДК  в Кърджали, Професионална Гимназия по приложни изкуства  от Смолян, Национален дворец на децата  –  София, художникът Кирил Кацаров, графитиста Йовица Миленов, ателие Дю Лар  – София.

Голямата изненада за всички жители и гости на Кърджали ще бъде популярната група Deep Zone Project с тяхната чаровна вокалистка Надя, които ще се качат на сцената в 12 часа и ще  имат от няколко изпълнения до края на фестивала за съвременно изкуство.

Целта на фестивала е да се засили ролята на съвременната култура като двигател в процеса на обновление и развитие на периферни райони на България чрез иновативни културни събития, които да разнообразят културния календар в региона и да допринесат за промотиране на областта като атрактивна туристическа дестинация.

Фестивалът „Докосни се до изкуството” се изпълнява в рамките на проект „Съвместна туристическа инициатива / JTI-TARGET”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Програмата за Европейско териториално сътрудничество „Гърция – България 2007-2013“, съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет на участващите страни. Бенефициент е областна администрация Кърджали.

За повече информация посетете страницата на Фестивала във Фейсбук на следния адрес : https://www.facebook.com/FestivalNaSavremennotoIzkustvoKardzhali

 

 

 

 

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™