събота, 23 юни, 2018
0

Ерай Шакир от „Славейков“ с приз от испански конкурс

От официално награждаване в София се завърнаха деветокласникът от СОУ „Петко Рачов Славейков“ Ерай Ервин Шакир и преподавателката по испански език Людмила Мартинес. Специален приз, връчен лично от Н. Пр. Педро Пабло Сан Хорхе – извънреден и пълномощен посланик на Р Куба в Р България, получи Ерай за есето си, с което участва в Националния ученически конкурс „Куба – далечна и близка“. Награждаването се проведе в Националния дворец на децата, а проявата е организирана от Асоциацията за приятелство „България – Куба“, Изпълнителния комитет на Синдиката на българските учители, Националния дворец на децата, Централния съвет на Българския антифашистки съюз, Съюза на българските писатели, Съюза на българските журналисти и се реализира със съдействието на Министерството на образованието и науката и Посолството на РКуба в РБългария.

Условието за участие било да се напише текст на испански език по зададената тема, който да показва лична ангажираност и собствен анализ в допълнение на линвистичните знания. Ерай решава да участва в Националния ученически конкурс „Куба – далечна и близка“, раздел „Творби на испански език“, по препоръка на учителката си Людмила Мартинес, с която често работят за развиване на езиковите умения на гимназиста.
След церемонията по награждаването Ерай има възможност да разговаря лично с посланика на РКуба и заедно с десетокласничките Радостина и Атина от Школата по история на СОУ „П. Р. Славейков“ отправят покана към Негово превъзходителство да гостува в най-голямото кърджалийско училище.
Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени