петък, 23 март, 2018
51

Закриват 5 профилирани паралелки в Кърджалийско заради липса на кандидати

5 паралелки от обявените 26 по предварителен план-прием за ученици след 7 клас в област Кърджали ще бъдат закрити. Причините за това са липса на кандидати за тях или са много по-малко от необходимия минимален брой от 18 ученици за създаване на паралелка. Това сочат резултатите от кампанията за прием след 7 клас в професионални и профилирани паралелки след 7 клас, съобщава DarikNews .
И петте паралелки, които ще бъдат закрити са в сферата на професионалните гимназии. Това са ПГ „Руска Пеева” в Джебел, където се закрива паралелката по селски туризъм, ПГ Евредика, която остава без специалността „Организация и технология на фризьорските услуги”, ПГ по електроника и електротехника пък остава без специалността компютърна техника и технология.
Няма желаещи за специалността „Строителство и архитектура” в ПГ по строителство. Не са заявили желание за кандидатстване и по специалността „Автомобилна мехатроника” в ПГ по механотехника.

Общо подадените заявления за кандидатстване са 470, като от тях 455 са класирани в 21 паралелки. А тези, които са класирани по първо желание трябва да подадат заявления и оригинални документи в училищата, за където са кандидатствали.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™