неделя, 18 март, 2018
18

Пробация за кирковчанин, предложил подкуп на полицаи

Мъж, предложил подкуп на служители от полицейското управление в Кирково, е  осъден на пробация. Окръжният съд в Кърджали наложи наказание на 57-годишният безработен мъж „задължителна регистрация по настоящ адрес” 2 пъти седмично за десет месеца, „задължителни периодични срещи с пробационен служител” за същото време, както и безвъзмезден труд  100 часа за една година.

На 11 юни  Р.Ш./57/ управлявал лек автомобил “Форд”  и е спрян за проверка до разклона за кирковското село Дрангово. Полицаите Красимир Йорданов и Александър Маджаров установили, че на предната седалка на колата пътува 11-годишно дете. Освен това  се оказало, че има и технически неизправности по автомобила.

Служителите на реда информирали шофьора, че за тези нередности ще  му бъде съставен акт. Тогава  той  подхвърлил 30 лв. на тавана на полицейската кола. Двамата полицаи незабавно сигнализирали за случая в РУП в Кирково. Срещу  шофьора  е започнато  бързо производство  по чл. 304, ал.1 от Наказателния кодекс за предложен подкуп на длъжностни лица.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативния съд  в Пловдив в седемдневен срок.

 

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™