вторник, 20 март, 2018
4

Областният управител и кметът единодушни за създаването на добра бизнес среда

Областният управител на област Кърджали Бисер Николов се срещна с кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис днес. Надявам се да имаме добър диалог, който да е в интерес на жителите на общината, заяви областният управител. Кметът на Кърджали представи най-големите проекти, по които работи общината. Той поиска съдействие за ремонт на участък от магистралния водопровод на Кърджали. Обектът е  замразен от МРРБ, а съществува риск при авария Кърджали и Момчилград  да останат без вода. Бисер Николов пое ангажимент да изясни въпроса.

Областният управител и кметът на Кърджали обсъдиха и друг проект, който засяга всички общини в областта и община Ивайловград – регионалното депо за отпадъци. Проектът е бил редуциран и спрян от МОСВ. Липсата на функциониращ център за преработка на битовови отпадъци води до плащане на високи екотакси от общините – само община Кърджали годишно отделя около 500 хиляди лева.

На срещата бяха коментирани теми, свързани с околовръстния път на Кърджали, водоснабдяването на населените места,  свлачището на пътя за с. Висока поляна, възможността за работа по проекти и с национално финансиране.

Областният управител на Кърджали  и кметът на Кърджали  посочиха като приоритети създаването на добра бизнес среда и привличането на инвестиции, за да бъдат разкрити нови работни места. Кметът на Кърджали предложи възможностите за инвестиции в общината и областта да бъдат представени на предстоящия международен форум в Измир.

Това беше първа среща на областния управител с кмета на Кърджали. Ще се състоят срещи с представителите на местната власт във всички общини, за да се информира за проблемите на всяка една община.

 

2 коментара

2 коментара

 1. Анонимен...

  27.06.2013 at 20:03

  много се старае многото момче, само да не му се наложи да събира багажа ако правителството подаде оставка

  0
  • Анонимен...

   27.06.2013 at 20:05

   kakvo se starae, hal haber nqma.

   TOi e nad kmeta i kmeta trqbva da otide pri nego – ne obratnoto

   0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени