сряда, 21 март, 2018
18

Кметът инж. Хасан Азис пред Дипломатическия корпус: Кърджали е най-зеления град в Европа

В ранните следобедни часове днес, кметът на Кърджали инж. Хасан Азис посрещна Дипломатическия корпус в сградата на общинската администрация. Ръководителите на мисии в България бяха впечатлени от сградата на общината, наподобаваща кораб. Кметът обясни на дипломатите, че на времето, когато е строена, е имало идеята тя да прилича на кораба „Аврора”.
Във фоайето на сградата на общинската администрация, пред макета на централната градска част на Кърджали, инж. Хасан Азис подчерта пред 38-те посланици и техните половинки, че за 10 години благодарение на реализираните проекти, областният град е променил своя облик с построяването на новите паркови зони на парк „Арпезос Север”.
„Кърджали е най-зеления град, не само в България, но и в Европа. Завършената част от новия парк е на територия от 250 000 кв. м. А градът наброява 50 хиляди жители. Значи на човек от населението се падат по 5 кв.м. нови зелени площи. А като прибавим и зелените площи на останалите паркове, то тези квадратни метри вече стават 12.”, коментира градоначалникът.
Той разказа пред посланиците, че през 60-те години на миналия век е имало идеята Кърджали да заприлича на Будапеща, като градът е разделен от река Арда на две части. „Е, имах шанса по време на моите мандати тази идея да бъде реализирана с построяването на Водното огледало, което разделя централната градска част от кв. „Възрожденци”, каза още кърджалийският градоначалникът.
После той поведе на кратка разходка гостите си из парк „Арпезос Север”, които останаха особено впечатлени от красотата му.

4 коментара

4 коментара

 1. някой си

  28.06.2015 at 23:44

  Ем зелен е , нарочно аварират водопроводите че да могат да поливат градинки и дървета , пък ремонта на тръбите ний го плащаме :)

  0
 2. kardjaliui

  28.06.2015 at 17:22

  Hasan si gi govori taka. Bae si

  0
 3. Anonymous

  27.06.2015 at 19:46

  Зелен град ли?Май е Зелен кмет!

  0
  • Anonymous

   27.06.2015 at 20:49

   Зелен щото позеленя от пари покрай тези зелени проекти за милиони.

   0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™