четвъртък, 24 май, 2018
0

Благотворителна инициатива „Бъдители“ гостува в Кърджали

Благотворителната инициатива „Бъдители“ гостува на Общински съвет по наркотични вещества в Кърджали. В срещата участваха Биляна Панталеева-основател на „Бъдители“, Явор Панталеев–търговски управител на „ОЙРОШПЕД“ АД, специален гост-лектор бе и Павел Николов–собственик на фирма „Аква Системс“ ООД, която се занимава с технологии за пречистване на питейни води. Проявата се проведе по повод 26-ти юни – Международен ден за борба с наркотиците и наркотрафика.„Идеята ни бе чрез личния пример на трима успешни българи да покажем на младите хора, че трябва да имат ясна цел и мотивация за личностно развитие и професионално израстване, а не при първия неуспех да се отчайват и търсят „спасение” в употреба на вещества с наркотично действие”, коментира Валентина Грудева от ОСНВ-Кърджали.
„Благотворителна инициатива „Бъдители“ има за цел да вдъхнови и мотивира младите хора”, сподели в началото на дискусията основателката на „Бъдители“ Биляна Панталеева. Тя подчерта, че за да бъдат младежите удовлетворени личности с квалификация и професия е необходимо да им се подаде ръка с реални примери за личен успех, умения за мислене и подкрепа т.е.те имат нужда от „Бъдители – хора, които обожават работата си и действат не защото трябва, а защото са избрали това”. Явор Пантелеев, представител на първото частно дружество в България за спедиция и логистика заяви, че за да е успешен един човек трябва постоянно да се обучава и да придобива нови знания и умения.
Павел Николов разказа за своя път от политологията до фирмата за пречистване на питейни води, в която в момента работи.„За да стигна до тук съм преминал редица обучения и специализации в различни страни. Смятам, че не всички имат равен старт в живота, но всички имат равен шанс, а успехът е въпрос на лична мотивация, дисциплина и постоянство”, коментира още пред участниците Николов. В дискусията в Бизнеинкубатора присъстваха ученици от 10 и 11 класове от всички кърджалийски училища и младежи до 23 години.„Срещата с представителите на Бъдители е по покана на Сезгин Бекир – председател на ОСНВ и секретар на община Кърджали”, обясни Валентина Грудева от ОСНВ.Тя подчерта, че дейността на Общинския съвет по наркотични вещества има важна превантивна насоченост. В края на срещата Биляна Пантеелева, основател на „Бъдители”, връчи благодарствена грамота за „титла посланик” на Валентина Грудева.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™