четвъртък, 24 май, 2018
0

Фестивалът „Мостът” събра десетки кърджалийци

Днес новият мост над  Арда в Кърджали беше превърнат в алея на забавленията.  Уикенд фестивалът „Мостът” събра кърджалийци, които имаха възможността да се радват на културни и артистични дейности – състави за старинна музика, търговци на сувенири, талантливи младежки групи и деца, които рисуват по асфалта.  За феновете на модерната музика имаше специална изненада –  в подкрепа на талантите пяха известните изпълнители Васил Чергов, финалист от „Гласът на България” и Дичо. Най-щастливи бяха малчуганите. За тяхната веселба се погрижиха двама аниматори, дегизирани като африканско момче и момиче. „Африканците“ изпълниха скечове, пяха песнички, а после приканиха децата да се включат в дискотеката на открито, велосъстезанието и рисуването на асфалт. Деца от ОДК изпълниха няколко латинотанца, аплодирани от публиката. Най-голям фурор предизвика цирковият пърформанс с мимове и палячовци.

Събитието е част от поредицата на второто издание на европейския проект „Мостът – кръстопът на култури”, спечелен от Община Кърджали в партньорство с Фондация – „КРЪГ”.

От 24 юни до 5 юли Пазара на производителите  кърджалийци могат да се потопят в магията на „Старият Кърджали“ – двуседмична изложба на стари снимки от 30-те години. Всеки ще може да се включи в нея като донесе собственена семейна снимка.

Галерия можете да видите тук.

2 коментара

2 коментара

 1. Анонимен...

  29.06.2013 at 15:52

  Града има нужда от повече такива мероприятия…

  0
 2. Анонимен...

  29.06.2013 at 00:17

  колко пари отидоха за тая глупост този път?

  0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™