неделя, 24 юни, 2018
0

Деца от ОДК Момчилград подредиха уникална изложба от стъкло и порцелан

Над 70 експоната бяха включени в годишната изложба на Школата по изобразително изкуство и приложни умения към Обединен детски комплекс – гр. Момчилград, с ръководител Севинч Еминова. На изложбата присъстваxa кметът на община Момчилград Акиф Акиф, родители, жители на града и гости.

„Възхитени сме от уникалните експонати, които ни  показаха талантливите деца от ОДК. Ще продължим да помагаме на развитието на таланти в изкуството“, каза кметът Акиф Акиф. След срещата стана ясно, че Община Момчилград вече е осигурила средства за закупуване на професионални материали, с които децата да усъвършенстват уменията си.

В школата са обхванати 45 деца от 7 до 16-годишна възраст. Живопис, изображения върху стъкло и порцелан – това са основните техники на работа, чрез които са пресъздадени теми от бита и фолклора, разнообразните багри на природата, детските мечти – изразяващи техния мирогледа и стремежа им към съвършенство и свобода.

Творческият процес на Школата тази година завърши с участие на децата в пленер, в гр. Златоград, където децата пресъздадоха характерната архитектура на родопските къщи в етнографския комплекс.

Вече трета година последователната и прецизна работа под професионалното ръководството на г-жа Севинч Еминова, усъвършенства и разви таланта на децата, резултатът от което беше показан чрез творбите на малките художници.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™