вторник, 20 март, 2018
0

Михалевски: Вината за състоянието на парламента е основно на ГЕРБ

В момента парламентарното мнозинство е стабилно, но ситуацията е сложна, каза в студиото на TV7 Димчо Михалевски. Той призна, че са допуснали сериозни грешки, които са довели до недоволство в обществото.Има предложения, които се обмислят в парламентарната ни група и са свързани с хоризонта на правителството и парламента-до европейските избори е най-често обсъждано, каза още соцдепутатът. Преди това трябва да се приемат важни закони, които ще гарантират оцеляването на социално-слабите българи през зимата, както и нов Изборен кодекс.Не трябва да забравяме че като представители на политическата класа сме временно в парламента, смята Михалевски. Затова е важно да се променят правилата за изборите, за да може хората да имат представители в Народното събрание, а също така да ги мотивира да участват във вота.

Би било добре партиите да вадят предварително кандидатите си за изпълнителната власт, в това число премиер, министри и шефове на държавни агенции, смята зам.председателят на парламентарната група на Коалиция за България. Така хората ще знаят за кого всъщност гласуват.

Преди внасянето на кандидатурата на Пеевски за ДАНС коментирахме в парламентарната група и предвидихме реакцията на обществото, разкри Михалевски. Но въпреки това направихме грешката.

Има различия в нашата парламентарна група по отношение на конкретните действия на изпълнителната власт, затова е добре да се обединим около няколко-3 или 4 – неща, които са важни и без които не можем, след което ясно да заявим, че отиваме на избори, смята депутатът.

Вината за състоянието на парламента днес е основно на ГЕРБ, които на практика след изборите не работят в пленарна зала и ни поставят в зависимост от Атака. Това не може да е устойчиво като поведение дълго време, уточни Михалевски.

Класическа грешка на управляващите е да се скарат с медиите, в това число и телевизиите, направихме я и ние, не смятам, че Михаил Миков направи своето изказване достатъчно обмислено, анализира бившият зам.-министър на регионалното развитие.

2 коментара

2 коментара

 1. Анонимен...

  30.06.2013 at 11:16

  БСП са самата невинност щото

  0
  • Анонимен...

   30.06.2013 at 12:59

   mihalevski se naqde s bezplatno s domati pone hah:D

   0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™