петък, 23 март, 2018
23

Крджалиец, осъден на година затвор за притежание на дрога, поиска по-лека присъда

27-годишен мъж обжалва наказанието си от година затвор за притежание на марихуана и поиска по-лека присъда. Кърджалийския районен съд е признал В. Н. Д. за виновен в това, че на 15.01.2015 год. у него е открита марихуана на стойност 90.68 лв. Присъдата му е „лишаване от свобода” за срок от 1 година при първоначален строг режим на изтърпяване в затворническо общежитие от закрит тип, както и глоба от 2 500 лева. Кърджалиецът е обжалвал присъдата като неправилна, а наложеното му наказание според него е несправедливо. Престъплението му не било с висока степен на обществена опасност и от него не са настъпили общественоопасни последици за други хора, а само за него, тъй като употребявал марихуана и намереният наркотик е за негова лична употреба. Посочва, че е в много тежко социално и здравословно положение, тъй като е безработен и има психично заболяване. Освен това се ползвал с авторитет сред съседите си. Смята, че наказанието му трябва да е по-малко от година затвор.
27-годишният мъж е със средно образование, не е женен, безработен е, и вече осъждан за същото престъпление. На 15 януари той се движел с лек автомобил „Форд“ в района на СОУ „Йордан Йовков“ в Кърджали. Полицейски служители, които имали информация, че държи наркотични вещества, го срещнали и го последвали. На близката улица мъжът изхвърлил през прозореца черни топчета, които паднали на тротоара пред заведение „Коцето”. Когато намалил скоростта при разминаване с товарен автомобил, полицаите му наредили да спре и да излезе от колата. На шофьорската седалка имало още едно черно топче, подобно на изхвърлените през прозореца. Полицай открил и още едно от вътрешната страна на предното стъкло пред мястото на шофьора. На въпрос на какво има в изхвърлените топчета мъжът отговорил, че това е марихуана за негово лично ползване.
Недалеч от колата му на пътното платно и тротоара служителите на реда открили седем кръгли топчета, увити в черен найлон.
При претърсване на колата, с която се движел, на предната лява седалка полицаите се натъкнали на още едно топче, увито в черен найлон, в джоба на предната лява врата на автомобила имало електронна везна, а на решетката под предната лява чистачка на автомобила – още едно топче марихуана. Претърсили и апартамента, който кърджалиецът обитава със семейството си, под един от матраците имало топче, увито в черен найлон, за което той казал, че е марихуана за лична употреба, която забравил. В мазето на блока полицаите открили още марихуана, за което мъжът обяснил, че я е скрил от родителите си.
Преди година 27-годишният мъж е съден за притежание на дрога, присъдата му е условна. Окръжният съд е потвърдил наказанието му от година затвор и глоба от 25000 лева. Решението е окончателно и не подлежи на касационно обжалване или протестиране.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™