сряда, 23 май, 2018
0

Мила Тодорова от Езиковата защити успешно честта на училището в Национално състезание по четене на немски език

Гимназия с преподаване на чужди езици „Христо Ботев“ се гордее с постиженията на своите ученици в областта на немския език. Участието им в национални олимпиади, състезания и конкурси е традиционно. Както най-малките гимназисти, така и вече завършващите, могат да се похвалят с впечатляващите си успехи. Обичайно присъжданите призови места са резултат от непрестанната съвместна работа между учениците и техните преподаватели по немски език.

На 24 юни се проведе Националното състезание по четене на немски език организирано по проект на немското посолство в България. Цели седемнайсет езикови гимназии от цялата страна мериха сили в надпреварата. Домакин на състезанието беше морският град Бургас. Участниците трябваше да покажат своите умения в четене на непознат текст. Предизвикателството не беше никак малко, а журито оценяваше участниците с типичната за немците педантичност. Езиковата гимназия в Кърджали бе представена от Мила Тодорова от 8 клас, която показа високо ниво и защити името на училището си като водещо в обучението по немски език. Получената грамота не е първа за Мила, тъй като тя жъне и успехи по математика, участва и в състезания по български език и литература. Нейната учителка  по немски език, госпожа Марияна Михайлова сподели, че най-важни в овладяването на чуждия език са упоритостта, постоянството и последователността и чрез участието си в състезанието Мила е доказала, че точно тези качества са й  били от полза за успешното представяне.

Езиковото училише в Кърджали дава на своите възпитаници невероятни възможности за развитие с немскоезикова насоченост. Немската диплома DSD за ниво C1 и B2 е сертификат по немски език на Конференцията на министрите на Федерална република Германия и е врата към немските висши учебни заведения. Трайните знания и успешното прилагане на езика са основна цел на преподавателите от ГПЧЕ „Христо Ботев“ и затова неслучайно техните възпитаници винаги печелят призови места при участието им в национални конкурси и състезания.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™