понеделник, 19 март, 2018
18

Мехмед Дикме: Нови избори са необходими и неизбежни

Нови избори са необходими и неизбежни. Това е тест за политиците да се види колко са зрели. Да седнат и да се разберат какво трябва да се свърши до новите избори.

Това обяви в предаването на Мартин Карбовски Мехмед Дикме, земеделски министър в Тройната коалиция.

ГЕРБ не може да се върне на власт, защото народът ще ги изгони с камъни. Хората няма да чакат следващия ден, а на мига ще ги почнат. Няма как хора като Цветанов отново да управляват. Колкото по-бързо политиците разберат това, толкова по-добре.

Хората не протестират срещу партиите, а срещу системата, каза Дикме. С този изборен закон вероятността да се стигне до същото положение е голяма. Политиците изградиха олигархически модел на ръководене на държавата.

Едва ли преди 10 години някой си е представял, че СДС няма да играе роля в българския политически живот.

“Голяма част от министрите в кабинета на Пламен Орешарски ги познавам лично. Те просто попаднаха на тези места в лошо време. Това, което става в страната, ще доведе до предсрочни избори. Това правителство, което се направи, няма как да не води до конфронтация. Необходим е нов закон за изборите”, добави той.

Дикме също така допуска, че е абсолютно възможно Ахмед Доган да прави всичко. “Станишев призна скоро, че се е видял с него, за да обсъждат кабинета, а не с Лютви Местан. Местан просто е проводник на Ахмед Доган”, каза още бившият министър.

Дикме коментира още, че е изненадан от липсата на интерес към изборите за кмет във Варна. “Много е ниска активността. 60 000 души излязоха на протести протести, а сега едва половината само са гласували към момента. Протестите събориха кмета на Варна Кирил Йорданов, а сега хората ги няма. Очаквам след 17 часа да излязат пак. Но тогава ще излязат тези, които са организирани”, завърши Дикме.

2 коментара

2 коментара

 1. Анонимен...

  18.10.2013 at 17:58

  BESE AMA NE MOJE DA ZABRAVI KOKALA

  0
 2. Анонимен...

  01.07.2013 at 01:57

  dikme ne beshe li depesar?

  0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™