събота, 17 март, 2018
19

Посланик Саптомо прояви интерес за вноса на говеждо месо и пшеница

По покана на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис днес на официално посещение в Кърджали бе посланикът на Индонезия Н.Пр. Бунян Саптомо.  Посланикът бе посрещнат тази сутрин от градоначалника, а разговорът им продължи близо час. Една от дискутираните теми бе свързана с възможностите градът ни да се побратими с индонезийският град Богор, намиращ се на 60 км. южно от столицата Джакарта.
Инж. Хасан Азис запозна Н. Пр. с географското разположение на община Кърджали, настоящите и бъдещи проекти, които предстои да бъдат реализирани, както и с икономическия профил на общината.
„Наличието на открити водоеми около Кърджали, много ми напомнят на австралийската столица Канбера, където съм живял три години”, каза посланик Саптомо. В разговора си с кмета той прояви интерес към възможностите за сътрудничество в областта на вноса на говеждо месо и пшеница. Н.Пр. подчерта, че страната му внася близо 1 млн.тона от тези продукти и това би било добра основа за бъдещи взаимоотношения. Посланикът прояви интерес и към предприятия, свързани с производство на изделия за минната промишленост.
В края на срещата Н.Пр. Бунян Саптомо записа своето послание в почетната книга на Община Кърджали и подари на инж. Азис специален плакет с девиза на Индонезия „Обединени в многообразието”. От своя страна инж. Азис връчи на посланика картина с родопски мотиви на художника Стефан Пенев и специалното издание на фото- албума „Кърджали-поглед към миналото”.
Това е второ посещение на Н.Пр. Бунян Саптомо в Кърджали, като първото бе през април тази година. Той и асистентът му Анелия Борисова днес посетиха църквата „Св. Георги Победоносец” в центъра на града, Регионалния исторически музей и централната градска джамия. Посещението им в община Кърджали продължи и в следобедните часове на деня.

2 коментара

2 коментара

 1. Анонимен...

  01.07.2013 at 22:07

  dano da proqvi interes i kam vnosa na goveda, v parlamenta imame mnogo

  0
 2. Анонимен...

  01.07.2013 at 22:06

  na poslednata snimka sa 3ma kitaici hahahahhhahah

  0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™