сряда, 21 март, 2018
26

Истанбулската община Газиосманпаша даде ифтар в Момчилград

Истанбулската община Газиосманпаша даде пред читалище „Нов живот“  в Момчилград благотворителна вечеря – ифтар по случай предстоящия празник Рамазан Байрам. Около шестстоин мюсюлмани и християни се събраха на обща трапеза. На ритуалната вечеря присъстваха кметът Акиф Акиф, зам.-кметове на община Газиосманпаша, общински съветници от двете общини.

„За четвърта поредна година благодарение на различни доброжелатели мюсюлмани и християни в Момчилград споделят обща софра. Тях ги свързва и обединява вярата в доброто, добросъседството и разбирателството”, заяви кметът Акиф Акиф. Турският тв канал „Тек Румели“ предаваше на живо ифтара.

По-рано кметът делегация от община Газиосманпаша, водена от кмета Хасан Тахсин Уста гостува в община Момчилград. На срещата бяха обсъдени възможностите за бъдещо сътрудничество в областта на културата и туризма между двете общини и кандидатстване с общи проекти.

Гостите останаха впечатлени от богатия исторически и природен ресурс на община Момчилград и заявиха, че занапред е възможно да бъдат организирани турове от Турция, които да опознаят и обиколят региона.

Турските граждани все повече предпочитат дестинации за почивка зад граница. През последните години има особен интерес на наши туристи към балканските страни, заяви кметът Хасан Тахсин Уста.

Регионът ни има дадености и реални възможности за развитие на различни видове туризъм през идните години.  Усилено работим по проекти, които ще поставят началото на новите туристически дестинации, за да привлечем повече интерес. В Момчилград наблюдаваме така наречения носталгичен туризъм. По време на празници населението на общината се удвоява. Има и друг момент – нашите братя и сестри започнаха да се връщат и стягат къщите си , каза кметът на Момчилград Акиф Акиф.

В община Газиосманпаша, чието население надхвърля половин милион души, живеят  близо 70 хиляди изселници от България

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™