понеделник, 19 март, 2018
85

Подбират проекти, които да бъдат включени в Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Кърджали

 Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис подписа Споразумение по Приоритетна ос 1 на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020. Със споразумението Управляващия орган на Оперативната програма делегирана на община Кърджали функциите на междинно звено за оценка и избор на проекти за финансиране по Приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“ на програмата. По тази ос ще бъдат финансирани проекти, включени в Интегрираните планове за градско възстановяване и развитие /ИПГВР/ на 39 градове за подкрепа, сред които е и Кърджали, съобщават от общинската администрация.
Съгласно споразумението община Кърджали в качеството си на Междинно звено разработва Инвестиционна програма, която включва единствено мерки и проекти от ИПГВР на  Кърджали. Обща стойност на безвъзмездната финансова помощ за програмата е в размер на не повече от 21 048 163, 28 лева.
В следващите месеци предстои да се направи подбор и оценка на проектите от ИПГВР на Кърджали, които да се включат в Инвестиционна програма. В процеса на подбор ще бъдат поканени да се включат всички заинтересовани страни – институции, неправителствени организации, бизнес и други.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™