сряда, 21 март, 2018
28

И тютюнопроизводителите излизат на протест

Тютюнопроизводителите организират мащабни национални протести през следващата седмица, предаде БНР. Причината е, че България е единствената страна, която не е успяла да защити интересите на 200 хиляди заети в сектора и през следващия програмен период производителите на тютюн няма да получават европейско подпомагане, обясни председателят на браншовата асоциация Цветан Филев.

„Съществува списък със земеделски култури, който не включва тютюна. Парадоксалното в случая е, че не включва и българската роза и свиневъдството, птицевъдството и пчеларството и тези сектори няма да могат да се възползват от европейско субсидиране през новата обща селскостопанска програма 2014-2020 година“, каза Филев.

Управителният съвет на националната асоциация на тютюнопроизводителите е взела решение да организира и протестни действия на площада пред Министерство на земеделието и храните в София, на няколко контролно-пропускателни пунктове на България.

„Целим да привлечем вниманието на чужди медии, на наши евроатлантически партньори“, каза още председателят на асоциацията.

Филев не изключи възможността на 11 юли представители на бранша да затворят контролно -пропускателни пунктове на границата с Турция и Гърция.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени