събота, 26 май, 2018
0

Спасители има на всички водни басейни в община Кърджали

Проверка на зоните за краткотраен отдих и водни спортове на територията на община Кърджали бе извършена от Комисия, назначена със заповед на кмета. В комисията освен експерти от община Кърджали са включени представители на Инспекцията по труда, на ОД на МВР и РЗИ-Кърджали, съобщават от общинска едминистрация.
Проверени са зоните край язовир „Кърджали”, в района на село Енчец и Главатарци, на язовир „Студен кладенец”, в района на Калоянци, както и на заведенията за обществено хранене и хотелиерска дейност с открити басейни за къпане, които са разположени по бреговите ивици на яз. „Кърджали“ и яз. „Студен кладенец“. Собственост са на частни лица и търговски дружества.
Проверки са извършени и в хотел-ресторант „Перперикон”, кафе- аперитив в село Стремци и откритият плувен комплекс „Арпезос” в областният град.
Комисията е установила, че са поставени забранителни табели „Къпането забранено” и „Скоковете забранени” на ресторантите „Моби дик”, „Арабела”, Кораб „Емона” край Енчец, на страноприемница „Трифон Зарезан” в Главатарци, както и на базите на „Монег юг” и „Старите кметове” на бреговата ивица на яз. „Студен кладенец”.
Има назначени спасители със заверени талони за 2013 г. на всички плувни басейни в Кърджали и в зоните за краткотраен отдих и водни спортове. На открития плувен басейн „Арпезос” са назначени двама спасители с медицинско лице. Издаден е правилник за вътрешен ред, изготвени са правила за ползване на басейна, които са описани на информационни табла, издаден е план за действие на дейности при спешни ситуации, има и необходимото оборудване и инвентар.
При проверките Комисията е дала указания за работа през летния сезон на всички проверени обекти във връзка с изпълнението на Наредбата за водоспасителната дейност и обезопасяване на водните площи на територията на община Кърджали.
Системния контрол и проверките на водните басейни от страна на Комисията ще продължат през целия летен сезон.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™