неделя, 24 юни, 2018
0

Караянчева: На балотажа в Кърджали ще подкрепим всяка партия, различна от ДПС

Правителството работи достатъчно активно. Днес се проведе среща в коалицията, на която бе обсъдена темата за битовата престъпност, очертаха се и мерки за справяне с нея. Имаме ясна програма, уважаваме коалиционните си партньори и сме показали, че сме диалогични. Това каза депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева в предаването „Още от деня“ по БНТ.
Една такава голяма тема като пенсионната реформа дава повод на опозицията да се упражнява максимално. Аргументите на г-н Калфин са много силни и смятам, че ще убеди дори тях, смята Караянчева. Тя увери, че тонът е консенсусен, дипломатичен и е в полза на хората, затова не вижда причина за протести. По темата за съдебната реформа сме казали, че подкрепяме реформата, разнобой нямаме. Няма разколебаване, посочи тя.
По темата за изборния туризъм, Караянчева заяви, че правителството прави много сериозни стъпки в тази посока. „Сега върви промяна в Закона за гражданската регистрация. Радвам се, че всички депутати в комисията гласуваха „за“ промените. Ще бъдат заличени от списъците на ГРАО регистрацията на лица, които е доказано, че не са живеели там. Освен това те ще трябва да гласуват на предишния си постоянен адрес. Заличаването на прехвърлилите се на нов адрес ще обхване периодът от 1 юни 2014 г. до сега. Шестте месеца за уседналост ще бъдат проверени, увери Караянчева. Убедена съм, че в Кърджали ще има балотаж. Заявявам, че която и сила да отиде на балотажа и е различна от ДПС ние ще я подкрепим, това е решението на ГЕРБ, посочи тя.
„Това което виждаме в Гърмен е капитулация на местната власт. Това е един проблем, който съществува от 25 г. Ние сме показали, че сме последователни и ще решим проблема. Процесът беше започнал по времето на първия кабинет „Борисов“, но кабинетът „Орешарски“ го е спрял, за да се покажат толерантни“, призна Цвета Караянчева.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™