понеделник, 19 март, 2018
1

БСП внесе предложение за референдум за обособяване на Кърджали като отделна община

Групата общински съветници на БСП в Кърджали внесоха днес официално предложение за провеждане на референдум, съобщиха от пресцентъра на партията. Като се позовават на чл.27, ал.1, точка 1 от Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление, седемте съветника на БСП предлагат референдумът да се произведе по въпроса „Подкрепяте ли обособяването на град Кърджали в отделна община?”
Мотивите им са, че така ще предостави възможност на съседните селски райони да привличат допълнителни средства по Оперативна програма „Развитие на селските райони”, с което ще могат да подобрят инфраструктурата на селата. Освен това разпределението на държавната субсидия, предвидена за общините и средствата от местни данъци и такси ще бъдат разходвани за подобряването на живота в град Кърджали. Хората в селата имат по-различен начин на живот в сравнение с живеещите в областния град, както и специфични проблеми за решаване. Отделянето на града от тях ще позволи тези проблеми да бъдат решени много по-добре, смятат съветниците от БСП.  В страната има утвърдени успешни практики като обособяването на град Ямбол и град Добрич в самостоятелни общини.
Предложението за провеждане на референдум е внесено до председателя на Общински съвет – Кърджали от  общинския съветник и председател на Областния съвет на БСП Георги Кючуков. Ако Общинският съвет отхвърли предложението, БСП ще инициира подписка сред жителите на Кърджали за провеждането на референдум.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™