неделя, 18 март, 2018
94

Министър Искра Михайлова идва в Момчилград за първа копка на ВиК

Утре  на откритата сцена в градския парк  в Момчилград  кметът Акиф Акиф ще направи първа копка  по  изпълнението на проект „Реконструкция, модернизация и доизграждане на ВиК мрежата и изграждане на ГПСОВ в гр. Момчилград”.  На церемонията  ще присъстват представители на местната власт, политици, експерти и  общественици. Сред гостите ще бъде и министърът на околната среда и водите Искра Михайлова.

Работата по проекта   „Реконструкция, модернизация и доизграждане на ВиК мрежата и изграждане на ГПСОВ в гр. Момчилград” ще приключи в края на 2014 г. Това е най-мащабният проект на община Момчилград  досега – за модернизация и доизграждане на ВиК мрежата в града, изграждане на пречиствателна станция за отпадъчни води на стойност  близо 25 млн. лева. Безвъзмездната помощ от Кохезионния фонд на ЕС ще е  в размер  на 19 868 000 лева. 4 967 000 лева представляват финансиране от националния бюджет. Около 3% ще финансира община Момчилград.

По проекта е планирано да бъде изградена нова 5,494 км канализационна мрежа, да бъдат реконструирани 15,3 км канализационна  и 13,303 км водоснабдителна мрежа, да бъде изградена пречиствателна станция.

1 Коментар

1 коментар

  1. Анонимен...

    05.07.2013 at 00:13

    akif akif raboti ta se kusa, da se 4udish koi my varti hotela kato e zaet s obshtinata

    0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™