петък, 23 март, 2018
81

„Хармони2012“ : Манев отново бави заплатите на работниците от ОЦК

Изпълнителнителният директор на ОЦК АД Валентин Манев е подал нова жалба, с която цели поредното забавяне на разплащането със своите кредитори, се казва в прессъобщение от „Хармони2012“. Пред Окръжен съд  в  Кърджали Манев обжалва направеното от съдия изпълнител разпределение на постъпилите суми от принудителната продажба на хижа „Акация“ и движими вещи от нея (хижата е актив на ОЦК АД). С тази жалба де факто и де юре Валентин Манев връзва ръцете на съдия – изпълнителя, който не може да пренасочи получените суми към кредиторите – работниците на бившия ОЦК.

Целта на жалбата на Манев  е забавяне на плащанията към работниците,  което се потвърждава и от факта, че тя не отговаря на законовите изисквания и е формално неоснователна, защото към нея няма приложен документ за платена държавна такса. Това е известен юридически трик, с който се цели печелене на време.

Друг е въпросът, че един от кредиторите на ОЦК АД е офшорната компания „Уолдроп инк“. Така се оказва, че зад длъжник и кредитор стои един и същи човек и това е Валентин Захариев. Задкулисните игри в ОЦК АД очевидно не спират, но за съжаление, те са най-вече в ущърб на работниците. 

Припомняме, че в средата на юни  жалба за самоуправство от страна на „Хармони 2012”  подаде в  Районната прокуратура в Кърджали изпълнителният директор на ОЦК Валентин Манев. Фирмата  бе поставила  ултиматум на металургичното предприятие да освободят административните офиси за срок от 24 часа  и в момента нямат достъп да сградите.

 Според него мажоритарен собственик  на ОЦК е „Интертръст холдинг“,  фирмата на Валентин Захариев не е обявена в несъстоятелност.   Стореното   от „Хармони 2012“  Манев  определи като  самоуправство от една толкова неясна   фирма, колкото и другите офшорки. Според него  те искат да придобият  нещо,  което не е тяхно – отпадъци,  съдържащи цинкови продукти, както и оловни,  които струват милион.  

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™