четвъртък, 24 май, 2018
0

Добра събираемост на данъци и такси отчита община Кърджали

След първите шест месеца на годината ние можем да отчетем по –високи резултати почти във всички точки на събираемостта на местни данъци и такси. Това заяви зам.-кметът на община Кърджали Иван Велев.  „Заложихме не на увеличаване на данъците, а на повишаване на тяхната събираемост, съобразявайки се с икономическата ситуация в страната и икономическата криза. Смятам, че се справяме добре и имаме увеличение на приходите спрямо същия период на миналата година на патентния данък, на данък недвижими имоти, на данък МПС и такса за битови отпадъци.”, коментира  Велев.
Към 30 юни т.г. общата събираемост от местни данъци и такси е над 50 сто спрямо заложения годишен план. Постъпленията от данъци в общинската хазна за първото полугодие на т.г. са в размер на 2 милиона 440 хиляди лева. От тях от данък сгради – 1 003 000лв., от данък МПС -760 000 лева, а от патентен данък -138 000лева.
Добра събираемост е отчетена и при такса битови отпадъци. За първите шест месеца на 2013г. събраната сума е в размер на 2 226 000лв. или с триста хиляди повече от първото полугодие на миналата 2012 г., когато приходите в тази част са били 1 932 000лв.
Зам.-кметът Иван Велев съобщи още, че има лек спад в събираемостта на данък туризъм, което е характерно за цялата страна. Данък туризъм няма промяна на ставките и те са същите като миналата година. Надявам се минималното изоставане да бъде компенсирано със започването на реалният туристически сезон, каза още Велев.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™