понеделник, 19 март, 2018
2

Ардинските тенисисти с куп отличия на Държавните игри

За пореден път тенисистите на „Юнак 2005” от Ардино се завърнаха с цял куп отличия от финалите на 20-те юбилейни Държавни игри на спортистите от малките селища

по тенис на маса. Надпреварата се проведе от 2 до 4 юли в град Момин проход, община Костенец.

Юношите на Ардино надиграха безапелационно всички съперници и извоюваха златните медали. „В групата разгромихме отборите на „Дългопол”, „Две могили” и „Тополовград” с 4:0 срещи, а във финалната среща победихме и тима на „Роман” с категоричното 4:1, заяви след завръщането си треньорът Бахри Юмер. Юнаците играха в състав: Алпер Сали, Митко Кисьов, Кадир Мустафа и Стилиян Стоянов.

Добрата новина е още, че талантливите майстори на пинг-понга от ардинската школа обраха всички призови места и в индивидуалното класиране. Първенец на игрите стана 13-годишният Алпер Сали, който на финала победи Митко Кисьов. Бронзовите отличия бяха за Стилиян Стоянов и Кадир Мустафа.

Момичетата –дебютантки на „Юнак 2005” се класираха на трето място. В спор за бронзовите медали нашите победиха връстниците си от „Дългопол” с 4:0 срещи.

Преди това загубиха на полуфинала от републиканските шампионки от тима на „Две могили” с 1:4. В своята група възпитаниците на треньора Бейхан Хайрула победиха отборите на „Дългопол” и „Радуил” с по 4:0 и допуснаха загуба от „Искър-Роман” с 2:4

Момичетата играха в състав: Цветелина Георгиева, Вероника Кехайова, Сиделия Мутлу и Дилек Юсеинова.

В индивидиалното класиране 9-годишната Цветелина Георгиева се окичи с бронзовото отличие. На пето място се нареди съотборничката й Вероника Кехайова, а Сиделия Мутлу и Дилек Юсеинова останаха съответно на шесто и девето място.

8-годишната Сиделия Мутлу получи грамота за най-млад състезател на игрите.

„За пореден път доказахме силата и традициите на ардинската тенис-школа”, заявиха

треньорите Бахри Юмер и Бейхан Хайрула. Те изказват искрена благодарност към ръководството на общината в лицето на кмета Ресми Мурад за оказаното им съдействие за развитието на тениса на маса в Ардино.

Гюнер ШЮКРИ

 

 

 

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™