събота, 26 май, 2018
0

Съдът отхвърли жалбите на „Скания“ и „Уолдроп Инк“, оспорващи разпродажбата на активи на ОЦК

Вчера Окръжният съд в Кърджали отхвърли жалбите на две компании, които оспорват  разпределението на суми от продажбата на активи на ОЦК.  Делото е по  повод  депозирани жалби от „Скания Файнанс България” и от  „Уолдроп Инк” – дружество, съществуващо според законодателството на република Сейшели като първоначален и присъединен взискател по изпълнително дело от 2012 г. Двете  компании, близки до Валентин Захариев  обжалват разпределението на суми, получени от публична продан на движими вещи на ОЦК   с протокол от 17.05.2013 г.

Според „Скания“  разпределението е незаконосъобразно, отсъствала каквато и да е информация  за това кои са  взискателите по тези дела, техните вземания и основанията за определяне на припадащите им се суми.  Моли съда да отмени като незаконосъобразно разпределението по изпълнително дело  за  реализирана публична продан на движими вещи, собственост на длъжника „ОЦК” . Жалбата на „Уолдроп Инк” е почти със същите основания. Според частният съдебен изпълнител жалбите на двете  компании  са неоснователни.

Окръжният съд  е сметнал, че    исканията на двете компании са неоснователни и затова  ги оставя без разглеждане.  Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Апелативен съд, гр. Пловдив, в едноседмичен срок от връчването му на страните.

В началото на  юни   от „Хармони 2012“  обявиха в медиите, че Валентин Захариев се опитва да опише имуществото на комбината и чрез офшорната си компания „Уолдроп инк“ да го продаде.

Припомняме, че в средата на юни  жалба за самоуправство от страна на „Хармони 2012”  подаде в  Районната прокуратура в Кърджали изпълнителният директор на ОЦК Валентин Манев. Фирмата  бе поставила  ултиматум на металургичното предприятие да освободят административните офиси за срок от 24 часа  и в момента нямат достъп да сградите.Мажоритарен собственик  на ОЦК е „Интертръст холдинг“,  фирмата на Валентин Захариев не е обявена в несъстоятелност.  Моята роля  е да се грижа за активите на територията на завода , които са  на стойност 80 -100 млн.  лв.   Акционери на дружеството са 2 200  физически лица и 100 юридически,  обясни тогава изпълнителният директор на ОЦК Валентин  Манев.

 

 

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени