неделя, 24 юни, 2018
0

Д-р Румяна Тодорова е новият управител на Здравната каса

Депутатите единодушно избраха д-р Румяна Тодорова, предложена от Коалиция за България, за управител на НЗОК. Всички 101 народни представители в залата гласуваха „за“.

„НЗОК не бива да остава монопол“, заяви д-р Тодорова от парламентарната трибуна. „Искам да знам къде са моите вноски и за какво бяха похарчени. Къде е онзи 1,5 милиарда лева, който събрахме за здраве? Искам да знам къде са моите вноски, за какво бяха похарчени? Ако някой ме увери, че са дадени за здраве, за онкоболни, няма да задавам този въпрос отново“, изброи риторичните си въпроси тя.

„На сайта на касата намерих само закона за бюджета за 2013 г. Бюджетът бил балансиран, но не е и в близките дни ще ви убедя в това. Веднага трябва да се направят стъпки за възстановяване на диалога с Министерство на здравеопазването, съсловните организации. Никакъв рамков договор не може да бъде факт, докато институцията не излезе с ясна картина за състоянието на нещата. Първата ни задача е да завършим годината, оттам нататък ще чертаем планове. Към бюджета на касата бяха вкарани дейности, за които не беше предвидено колко ще струват“, подчерта пред депутатите при представяне на концепцията си д-р Румяна Тодорова. „Някой може ли да каже колко са неосигурените в България“, попита в заключение тя. По-късно пред журналисти новата шефка на Касата обяви, че първото, което ще направи е още в петък да провери финансовото състояние на НЗОК.

Мандатът на шефа на НЗОК приключва на 12 февруари 2015 г.

За кандидатурата на д-р Динчо Генев, предложен от ДПС, гласуваха 30 депутати, „против“ бяха двама, а 69 се въздържаха.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™