неделя, 18 март, 2018
36

Засилва се ролята на Регионалната библиотека в Кърджали като обединителен център за общността и гражданския сектор в региона

Регионалната библиотека “Никола Й. Вапцаров”в Кърджали има над 50-годишна история и сега участва в пилотен проект за превръщането си в обединителен център на НПО и гражданите в региона.
От 13-ти до 15-ти юли 2015 г. служителите на Регионална библиотека “Никола Й. Вапцаров”и представителите на читалища от региона ще преминат през практическо обучение, което цели те да придобият знания и умения за ефективно прилагане на ролята им на общностни центрове. Темите, които ще бъдат дискутирани са свързани с начините, по които може да бъде постигнато ефективно взаимодействие на Регионалната библиотека и читалищата от региона с местни структури на гражданското общество и нуждата от ефикасно участие и застъпничество за местни каузи. Лектори на инициативата ще бъдат Людмила Атанасова и Елица Баракова от Фондация „Помощ за благотворителността в България“ и Спаска Тарандова от Фондация „Глобални библиотеки – България”.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™