неделя, 18 март, 2018
0

Разгорещен дебат за отчета на плана за развитие на община Кърджали

Разгорещен дебат днес в местни парламент предизвика обсъждането на отчета  на Програмата за устойчиво развитие на Кърджали за миналата година.  Освен чисто административните промени, всичко случило се е  само на книга, заяви общинският съветник от ГЕРБ Огнян Иванов след  като кметът Хасан Азис прочете отчета. Поред него единственото нещо, с което се е справила добре бщинската , е  продажбата и разпореждането с имоти. Но пък именно заради тези продажби  се е наложило спешно да се търсят имоти за детска градина във „Възрожденци“.

Нямя планове за развитието на туризма,  той се пополяризила единствено в магазинчето с брошури и сувенири до клуба на БСП, посочи Иванов. Но рекламни брошури  на  туристическите обекти в нашата община не съм виждал.

Какво да кажем а  това, че техтическата инфраструктура е в съответсствие с  европейските стандарти,  обърна се той към кмета. Отчетен е ремонт на уличната мрежа. В града има отчайващо разбите пътни участъци. Цяла България ни се смее за инфраструктурата,  заяви съветникът.  Той бе категоричен, че цели видове спорт  са изчезнали от общината заради липса на бази. С много усилия и перипетии успяхме да пуснем открития басейн на „Арпезос“. Ето представих ви истинския отчет. Този на кмета не можем да приемем,  бе категоричен  трибуната Иванов.

Всяка община в страната е малко или много отражение на общата политика на държавата и отношението на централната власт. Община Кърджали не е получила нито лев при кандидатстването с проекти за пътната инфраструктура. Съгласен съм, че има много неща, които трябва да се направят, отговори кметът Хасан Азис.  Кърджалийци още изпитват горчивината от лъжата за онзи милион за Перперикон, на чийто чек стои подписът на вашия партиен председател, отговори на упреците за развитие на туризма градоначалникът. Въпреки трудностите, ние не си позволихме да вдигаме местните данъци и такси, с които да натоварим гражданите и бизнеса. Така, че тази ваша оценка е за самите вас и отразява управлението на вашата партия,  добави кметът.

В отговор  Огнян Иванов  посочи, че през 2011г.  е  била  обявена нулева инвестиционна година. Дкарахте общината до технически фалит. Към момента задълженията са вероятно 15 млн. лв,  каза още той.

Иван Костов е бил по-загрижен от Бойко Борисов за Кърджали като премиер на България, това заяви от трибуната на местния парламент   бившият кмет Кърджали Расим Муса. И сподели как  по времето, когато е  бил кмет тогавашният министър-председател Иван Костов е поискал среща с него за проблемите на града. Хасан Азис нямаше щастието да седне с Бойко Борисов и да разговарят за проблемите и бъдещето на Кърджали, добави Муса.

За първи път чувам  за партия, която да подписва  проект, отговори Милан Мианов на репликата на Веселина Юрукова, че ГЕРБ е подписал проекта за водния цикъл на Кърджали.Той припомни, че проектат е бил готов още през 2009 г. но след смяната на правителството  променен, от него е отпаднал квартал Гледка, който е с частична канализация.  Той призова да не се  прави популистка пропаганда от  въпроса за проекта за, а да се потърси най-доброто решение за всички.

Илия Илиев пък бе категоричен, че всичок което се е случило  е резултат от  управлението в продължение на 20 години от една партия. Обеща на следващата сесия да разясни какви са причините за забавяне но проекта за водния цикъл.

С 28 глаас „за“ и 6 въздаржали се  отчетът за програмата устойчиво развитие на Кърджали за миналата година бе приет

2 коментара

2 коментара

 1. Анонимен...

  12.07.2013 at 00:12

  АААА Хасан е велик на тая снимка – като си избягал нямаш право на глас.

  0
 2. Анонимен...

  11.07.2013 at 23:53

  Вампириииии сти га сте цоцали, омитайте се от властта!

  0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™