събота, 17 март, 2018
0

Дискутират проблемите на Главатарци на следващата сесия на Общинския съвет

Общинските съветници решиха  днес проблемите на жителите на село Главатарци да бъде включен и разгледан на следващото заседание през септември. Да ток се стигна след като от денонощен шум и музика от заведенията на „Главатарски хан“,  от непоносимата миризма от обратните води, които се изливат от препълнената септична яма на комплекса, както и от паркираните навсякъде из Главатарци коли на се оплака днес на сесията на Общинския съвет Евгени Овчаров. Той зави, че говори от името на жителите на селото, кактои на собственици на хотели там. В залата присъстваха и  още представители на хора от Главатарци. Според Овчаров са подавали жалби до кмета,  обаждали са се в полицията заради шума. Нищо не се  е променило.  Фирмата има подписано от кмета разрешение за музика от 7 до 2 часа , което според него е в разрез с изискванията на Наредбта за обществения ред. Полицаите не могат да глобят заведенията заради това разрешение и защото не могат да установят дали се превишават нивата на шум. Това може да направи РЗИ,  която разполага с нужната апаратура, но експертите  могат да  замерят  шума по предварителна заявка.

Според Овчаров  септичната яма  е за 40 гости на хотела, но на практика трябва да поеме и заведенията, и два басейна. Паркингите на „Главатарски хан“  пък не могат да поемат колите на гостите им и те ги паркират из цялото село, което  затруднавало  движението  по  улиците  в селото.  Жителите  на Главатарци решили да внесат питане в Общинския съвет, след като на жалбите им  до от кмета не са получили отговор. 22 години съм живял в „черна“ държава, но виждам, че макар България да е в Европейския съюз, там има много повече законност и ред, коментира Евгени Овчаров.

Кметът Хасан Азис  не пропусна да  го упрекне, че е избягал, а тези, които са останали, се борели България да стане по-добро място. Той  заяви, че направената проверка не е установила нарушения на реда. Поясни, че за обратните води комплексът има договор с ВиК да чистят септичната яма два пъти месечно,  но досега това да не се е случвало. По отношение на многото гости, колко ще дойдат да паркират в селото не зависи от тях.

 

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™