вторник, 20 март, 2018
0

Общинският съвет в Ардино избра д-р Адам Персенски за управител на болницата

20 докладни, предложения и молби на граждани разгледа Общинският съвет в Ардино на редовното си юлско заседание. Форумът започна с приемане на решение за кандидатстване пред Министерство на регионалното развитие и благоустройството по ОП „Регионално Развитие” с проект „Предотвратяване на риск от наводнения чрез устойчиво управление на водите на р. Ардинска, приток на Арда, в индустриалната част на гр. Ардино”.
Заместник председателят на местния парламент Мюмюн Джила предложи на вниманието на колегите си  актуализиране на списъка на общинските средни училища; изменение и допълнение на общинската наредба за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги; промяна в тарифата за изчисляване на потребителска такса при предоставяне на услугите в общинско предприятие „Център за услуги в домашна среда”.
Общинските съветници обсъдиха и финансовото състояние на МБАЛ – Ардино. Те отново проявиха загриженост и направиха стойностни предложения за преодоляване на продължаващата криза в лечебното заведение. С пожелания за успешна дейност общинарите определиха д-р Адам Персенски за управител на Ардинската болница, спечелил редовно обявен конкурс.
Местните парламентаристи създадоха временна комисия за предлагане на кандидати за съдебни заседатели при Окръжен съд – Кърджали, както и дадоха своето съгласие за откриване на процедура за продажба на земеделски земи от общинския поземлен фонд, на общински жилища – частна общинска собственост и др.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™