петък, 23 март, 2018
0

Работодатели от Кърджали: Не кандидатстваме с проекти, бюрокрацията е голяма

Работодатели коментираха с областния управител Бисер Николов проблемите и предизвикателствата, пред които е изправен шивашкият бранш. Не работим по проектни предложения, тъй като канцеларщината е голяма, не искаме  обучения, а възможност да кандидатстваме за  реална помощ – например машина за кроене, обясниха управители на фирми. Всяка от тях осигурява работа на над 100 души. Срещата се състоя днес в рамките на обучение на КНСБ в партньорство с Българската стопанска камара за правото на информиране и консултиране.  Участие в нея взеха Костадин Стратиев, директор на „Инспекция по труда” в Кърджали, Иванка Караколева, председател на регионалния съвет на КНБС, експерти на КНСБ.

Работодателите коментираха още трудностите за договаряне на поръчки по време на криза и поискаха диалог с контролните органи, предварително съдействие, консултации, за да не се стига до административно-наказателна отговорност.

Управителите на фирми приеха предложението на областния управител да изготвят писмени становища за проблемите в шивашкия сектор и да предложат мерки за преодоляването им.

На срещата бяха коментирани въпроси, свързани с безработицата, професионалното обучение, квалификацията на работниците, сивата икономика в сектора.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™