вторник, 20 март, 2018
41

Кърджали подкрепя кампанията „Не на мускулната атрофия“

Изпълнителният директор на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” също облече тениска с логото на кампанията

В празник на здравето се превърна старта на кампанията „Не на мускулната атрофия“. На алея „Добролюбие“ в двора на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” бяха демонстрирани най-важните базови упражнения в борбата с мускулната атрофия от Мария Димитрова и Мартин Гергов, многократен Национален шампион по пауърлифтинг. Проведени бяха и състезания за най-голям брой клекове с награди.
Спортното събитието бе открито от изпълнителния директор на лечебното заведение д-р Тодор Черкезов, който също бе с тениска и логото на кампаниата. Той благодари на партньорите – хоспис „Добролюбие” и медицински център „Авицена”. Травматологът д-р Огнян Енчев обясни какви са симптомите на мускулна атрофия и причините за това състояние.
Много млади хора, медици от болницата и другите здравни центрове се включиха в спортния празник. Националният шампион по пауърлифтинг и фитнес-инструктур Мартин Гергов посъветва ентусиастите да отделят повече време за спорт – фитнес, спортни танци, плуване, което ще намали риска от обездвижване на модерния човек и ще го предпази от различни заболявания.

Ирина Ангелова
kmeta.bg

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™