събота, 26 май, 2018
0

Кражба попречи на участието на „Новото тракийско злато“ на Узана – 2013

Нагла кражба попречи на участието на „Новото тракийско злато“ на Узана поляна фест – 2013 (12 – 14 юли). Всички източнородопски биопродукти, инфоматериали за Източните Родопи, пътеводители и карти, с които „Новото тракийско злато“ възнамеряваше да участва на фестивала са били откраднати късно снощи от щанда на проекта.

Екипът на проекта е много разочарован. Това щеше да е първото участие на НТЗ на фестивала на зелените идеи със собствена шатра. Организаторите имаха ангажимент за охрана, който обаче не беше изпълнен. И макар да е тяхна, а не на проекта вината, „Новото тракийско злато“ се извинява на всички, които имаха намерение да дойдат на нашия щанд и да се докоснат до Източните Родопи.

Кражбата попречи гостите на Фестивала да опитат биопродукти от мрежата на „Новото тракийско злато“ в Източните Родопи – овче сирене от с.Пелевун, вино от с.Поповец, Стамболовско, ядки, сусамов тахан и мед, които щяха да бъдат предложени за дегустации на биопазара на през трите дни на Узана 2013. НТЗ планираше гостите на Фестивала да получат на щанда на НТЗ и множество материали на тема „Приключенски, селски и екотуризъм в Родопите“, както и да могат да си купят картата и пътеводителя за Източните Родопи, издадени от НТЗ, и Кросбил пътеводителя (на английски език) за българската и гръцката част на планината, издаден през април.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени