вторник, 20 март, 2018
24

Момчилград организира най-големия ифтар за страната

В Момчилград бе организиран най-големият ифтар за страната. На благотворителна вечеря -ифтар по повод предстоящия празник Рамазан Байрам в центъра на града се събраха  над три хиляди мюсюлмани и християни. Организатори на проявата са бизнесменът Фуат Гювен, Сдружението на момчилградчаните в гр. Бурса и Община Момчилград.

На ритуалната вечеря присъстваха народните представители Ердинч Хайрула, Мустафа Ахмед, Шабанали Ахмед, Рифат Йолу, представител на побратимената Голяма община Бурса, Р Турция, председателят на Общинския съвет в Крумовград, зам.-кметовете на община Кърджали Мухаррем Мухаррем и Юсеин Ахмед. Тук бяха още районните мюфтии на Кърджали и Крумовград, Бейхан Мехмед и Насуф Насуф. Ифтара уважиха представители на изселнически организации, много гости от страната и чужбина.

„За пореден път доказваме, че всемирното братство и добросъседство помежду ни ще продължи да съществува векове наред. В тази свята вечер трябва още повече да се сближим и опознаем, защото само взаимното уважение и разбирателство, могат да ни поведат към по-добри времена”, заяви в приветствието си кметът на Момчилград Акиф Акиф

„Целта на нашата проява е не само да дава ифтар, а да събира мюсюлмани и християни на обща софра”, заявиха организаторите. Очакванията им са през следващата година на ифтара да се съберат 5 000 души.

В богата програма участие взеха местните фолклорни групи „Родоп есентилери“ и „Зейбеклер“. Ифтарът се предаваше на живо от турски частни телевизионни канали.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™