събота, 17 март, 2018
87

Театърът в Кърджали съди бившия директор Орхан Таир, нанесъл щети за близо 9 000 лева

Днес Районният съд в Кърджали даде ход на дело, заведено от Драматичния театър „Димитър Димов“  срещу  бившия директор  Орхан Таир . Според сегашното ръководство на театъра бившият директор на закрития вече Държавен музикално-драматичен театър „Кадрие Лятифова“  е ощетил културната институция с 15 510 лева. За времето от  2003 г. до края на 2009 г.  той е ползвал  нает апартамент на  бул. „България“,  за който се плащало от  бюджета на театъра. Той е служел за офис на „турския театър“ . Когато се премества в сградата  на Драматичния театър, апартаментът  се  е ползвал само като гостна, където са настанявани  режисьори , сценаристи и актьори, идващи от други градове и чужбина .

След като  двата театъра се сливат е направена финансова ревизия, според която Орхан Таир е ощетил културната институция с наема  от 15 510 лева. След като са изтекли 5 години,  част от задължението е погасено по давност, затова искът на  театъра е за  8 820 лева.

Адвокатът на театъра Димитър Шереметев  посочва, че Орхан Таир е нямал право да подписва договор за наем, това е в правомощията на културното министерство. Той посочва, че не е редно адресната регистрация по лична карта на Орхан Таир на адреса на гостната. Бившият директор  е бил с постоянно местожителство в град Плевен.

След като  цели шест години  е бил директор на театър „Кадрие Лятифова“ е трябвало да бъде регистриран някъде в Кърджали, и защо това да не е на адреса на гостната,  е отговорът  на  адвокатът на Таир.  Свидетелитае посочват,че въпросното жилище  не е служило ма  дом на бившия директор,  а само за офис на театъра, където се правели кастингите за наемане на артистично-музикалния състав, административния и техническия персонал. След предоставянето на офиси и репетиционна зала на турския театър, гостната се е използвала предимно от гостуващи актьори, режисьори, постановчици, композитори, сценографи, кето било по-евтино, отколкото да се наемат хотелски стои.

До 16 август  съдът трябва да се произнесе  за това дали искът  на театър „Димитър Димов“  към Орхан Таир е основателен.

2 коментара

2 коментара

 1. Анонимен...

  17.07.2013 at 02:49

  Нищо няма да могат да осъдят, той е пич

  0
 2. Анонимен...

  16.07.2013 at 22:18

  hahhhahhhahah dps pak se osra

  0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™