събота, 17 март, 2018
40

Програма за празника на Момчилград ( 1 август )

Момчилградчани от всички краища на света се събират на Шеста международна среща под надслов „Момчилград винаги в сърцето ми“. Тя ще се проведе на 1 август на централния градски площад. За празника в родния край ще се върнат земляци, които живеят у нас и в чужбина – Германия, Турция, Холандия, Белгия, Швеция, Австрия, САЩ и много други страни.

Традицията момчилградчани да се събират на земляческа среща датира от 2010 година, като идеята е роднини и приятели да пазят спомена за корените си в Момчилград и да разказват за родния край на деца, приятели и внуци. Организатор на проявата е община Момчилград.

„Желанието ни с всяка изминала година е да представяме на гостите ни по-атрактивна и наситена откъм събития празнична програма“, е амбициран кметът Акиф Акиф.

БОГАТА ПРАЗНИЧНА ПРОГРАМА

Празниците започват още на 27 юли и ще продължат цяла седмица – до 2 август. Тази година програмата обещава много емоции на любителите на спорта. Ще се проведат състезания по футбол на малки врати, тенис на маса, мотокрос, спортен бридж, дартс, ловна стрелба, борба.

Кулминацията на празника ще е на 1 август от 19.30 часа, когато на централния площад ще се появят известни певци от страната и чужбина.

ГОСТИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ

По време на празничните дни организаторите от община Момчилград обещават на очакваните хиляди гости забавна програма с музика, танци и игри. На международната среща са изпратени поканени до министри, народни представители, ръководители на държавни институции на местно ниво, кметове на съседни общини, делегации от побратимени градове, почетни граждани на Момчилград. Поканени са още големите шампиони Халим Мутлу, Наим Сюлейманоглу, Петър Стойчев и Даниела Гергелчева.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™