събота, 24 март, 2018
0

Строителството на пътя от спирка Джебел до Подкова приключва в края на септември

Пътната отсечка сп. Джебел – Подкова по пътя към прохода Маказа ще бъде готова до края на септември, съобщават от областнаат управа. В момента се работи усилено, а мостът над р. Върбица край Подкова ще бъде удължен със 120 метра, тъй като реката се е разляла и е оформила втори ръкав, който не е съществувал при проектирането. Ще бъдат изградени и осем тунела, през които да преминават селскостопански животни. Това заяви областният управител на Кърджали Бисер Николов днес при посещението у нас на Константинос Кацимигас, изпълнителен секретар на област Източна Македония и Тракия в Република Гърция.
Константинос Кацимигас и Бисер Николов направиха оглед на пътя Маказа – Момчилград – Кърджали. „Искаме да знаем какво е състоянието на пътя и това е свързано със сигурността на туристите. Не разглеждаме отсечката Комотини – Кърджали като местен, регионален път, а като шосе, което е част от пътя Комотини – Русе и се свързва с гръцката магистрала Игнатия”, коментира Константинос Кацимигас. Той подчерта, че пътят през прохода Маказа ще се използва за връзка със Стара Загора, Велико Търново, Бургас, Ямбол и много други градове. Отсечката Маказа – Подкова ще задоволява всички нужди, каза още изпълнителният секретар на гръцката област след огледа.Той заяви, че в края на юли или през първите 3-4 дни на август строителството на гръцка територия ще е приключило и пътят през Маказа може да бъде отворен.
Константинос Кацимигас и инж. Георгиос Кукуравис преминаха на наша територия през прохода Маказа. Те ще разгледат и пътните връзки на Кърджали с Пловдив.

3 коментара

3 коментара

 1. Анонимен...

  18.07.2013 at 13:13

  Клюки колкото искаш. Като определят срок зад месеца да сложат и годината. В никакъв случай вторият етап – спирка Джебел – Подкова не може да бъде завършен до септември. Нашите строители до септември не могат да завършат само маркировката. А река върбица винаги си е била много широка в този си участък, просто господата проектанти не са запознати с възможностите на реката :). Ние знаем че тази година няма да завърши, но поне догодина да завърши! Успех на строителите!

  0
 2. Анонимен...

  17.07.2013 at 18:03

  МАЙТАП ли е ? от 2011 го чакаме този път

  0
 3. Анонимен...

  17.07.2013 at 16:33

  От 2 години приключва в края на Септември !

  0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™