вторник, 20 март, 2018
7

Вежди Рашидов за „Българския Лувър“: Никъде по света няма да видите да се строи такъв музей

Никъде по света няма да видите да се строи такъв музей. Това каза народният представител от ПП ГЕРБ Вежди Рашидов, бивш министър на културата в правителството на Бойко Борисов, на пресконференция по повод вчерашните изявления на министър Петър Стоянович за Националния художествен музей. Нямаше да обърна внимание на това, ако от това правителство не бяха казани от сърце доста лъжи и разминавания. Когато станах министър, никой не е чул от моята уста нищо, нито името на Стефан Данаилов. Много е важно само онова, което един министър е оставил след себе си, и е направил. Аз съм се опрял на това, което е направил Данаилов, и съм довършил театъра в Пловдив, каза Вежди Рашидов в началото на пресконференцията.
В първия ден, на първото заседание на Мнистерски съвет, аз предложих да се направи Национален музей, и тогава всички се зарадваха. Така се намести в медиите понятието „българския Лувър”, каза министърът, по повод това, че министър Петър Стоянович смята, че това определение е „малко странно“.
Моята цел е – да се направи най-накрая национален музей. Имаше предложения какво да се направи с тази сграда, но този музей е за българската държава.
България трябва да има музей, каза Рашидов.
„С Дянков се бяхме договорили за още 12 милиона лева за разширение. Преди да си тръгна, издействах още 4 милиона лева за това. За 2 милиона и половина, от 6-те милиона европейски пари, аз построих площада, на който сега и журналисти, и митингуващи да се радват. Сега на новия министър предстои 14 милиона лева, с които да работи. Тях съм ги завоювал по Норвежката програма“, обясни Вежди Рашидов.
Пресконференцията продължава.
Цветелина ПЕНЧЕВА

1 Коментар

1 коментар

  1. Анонимен...

    17.07.2013 at 18:08

    няма да го видим защото никъде по света няма ГЕРБ и нейните крадливи министри

    0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™