събота, 26 май, 2018
0

МВР: Кърджали е в предпоследните места по брой на престъпленията

Най-много престъпления за първото шестмесечие на тази година са регистрирани на територията на Столична община, обявиха днес на брифинг в МВР  данни за нивата на престъпността в страната.  Следват полицейските управления във Варна, Бургас, Пловдив, Плевен. На последно място  е Смолян. На предпоследно място  –  Силистра, а преди това – Кърджали. Това показват данните от т.нар. карта на престъпността, въведена от МВР и въз основа, на която се планира и организира патрулно-постовата дейност.  Тази карта ще се използва с цел намаляване на престъпността, заяви по време на пресконференция шефът на Дирекция „Координация и информационно-аналитична дейност (ДКИАД) комисар Николай Крушков. Той, заедно със силовия министър Цветлин Йовчев представиха резултатите от текущото изпълнение на програмата на МВР.  С помощта на картата се систематизира цялата информация по видове престъпления, определят се местата с концентрация на престъпна дейност. Разграничават се и времевите зони, в които се изменя динамиката на престъпността. От МВР се похвалиха и че с помощта на картата ще се противодейства по-ефективно на нарушенията на обществения ред и като цяло ще съдейства за намаляване на престъпността.

От ръководството на МВР са помислили и как да следят дейността на патрулите. Това ще става чрез автоматизирана информационна система за позициониране на автопатрулите в МВР.Целта е да се визуализира местоположението, броя и статуса на автопатрулите, да се контролират зададените маршрути и зони на действие, както и да се контролира изпълнението на поставените задачи. Ще се следи и количеството гориво в резервоара на колата.

Министър Цветлин Йовчев обясни, че леко препятствие за изключителната точност на картата е, че има много хора, които не мислят, че полицията може да им помогне. В тази връзка ще се търси помощта на различни специалисти, сред които и социолози, за да се намери реална статистика на престъпленията, които са извършени, но не са обявени.За битовата престъпност МВР-шефът отчете, че има положителни резултати, но призова да не се бърза с изнасянето на данните. „Нека да не бързаме и да казваме, че всичко, което е постигнато в този месец е заради нас. Нека да оставим едни 6 месеца, за да има достатъчно статистически материал и тогава ще говорим“, призова още той.

 

1 Коментар

1 коментар

  1. Анонимен...

    18.07.2013 at 01:22

    Така е защото хората в този край, независимо от етноса си са работливи скромни и толерантни.

    0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™