вторник, 20 март, 2018
14

Малцина кърджалийци почетоха 176-та годишнина от рождението на Апостола

Малцина жители на Кърджали  дойдоха днес пред паметника на Васил Левски, за да почетат 176-та годишнина  от рождението на Апостола на свободата.  Безразлично подминаваха  жителите и гостите на родопския град  паметника на  великия българин, който ни остави заръката да следваме идеала за чиста и свята република, за свободна и независима държава.

Зклевам се в нашето отечество България,  че ще изпълнявам точно длъжността си, припомни  в словото си писмената кетва на Левски пред общото събрание   в Букурещ в далечната 1872 година председателят на общинския комитет „Васил Левски” Иванко Маринов.

Удивително ли е, че Захари Стоянов не посочва рождената дата на Апостола, а казва само, че той е роден преди или след Петровден – времето на жътвата, денят на Петър и Павел, учители на Вселената. Не е ли удивително, че днес измерваме неговия ръст само с фабрично известния размер на пушката му. Ръстът на Левски е равен на Свободата на неговия народ и всички онеправдани като него, подчерта Маринов и завърши с думите  „ Да се слави този твой ден даскале, наш главен книжарю, свети Апостоле на майка България!”.

Венци и цветя в знак на признателност към Апостола на свободата  бяха поднесени от името на  кмета инж. Хасан Азис, народния представител Цвета Караянчева, областния управител Бисер Николов, заместникът му  Муса Юсуф, зам.-кметовете на община Кърджали Елисавета Кехайова и Мухарем Мухарем, общинският съветник от ГЕРБ Илия Илиев, бившият областен управител Иванка Таушанова, както и от представители на Общинския съвет, Съюза на офицерите , ръководители на институции, признателни кърджалийци.

1 Коментар

1 коментар

  1. Анонимен...

    18.07.2013 at 19:04

    Хората забравят Апостола, борбата за хляба и политиката ги е завладяла

    0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™