вторник, 20 март, 2018
16

Буруджиева: Автобуси с протестиращи идват от населени места с кметове от ГЕРБ

Не се случи желанието на протестиращите, което бе обявено в интернет и по медиите, да не се допуснат народните представители в парламента, докато не падне правителството. Това не се случи със силите на желаещите искрено и откровено да протестират, но затова се прави опит, с пари и със закупени автобуси да се придвижват хора от провинцията. Това обяви в парламента днес народният представител от “Коалиция за България” Татяна Буруджиева. По думите й организираните автобуси идват предимно от населени места, където кметове са представители на ГЕРБ.„Наистина всеки има право да протестира, но трябва да си дава сметка за това, което прави. Резултатите от действията на гражданите са избори, резултатите от действията на протестиращите граждани са тези, които се случват в рамките на самия протест”, каза още депутатът. „Какво щеше да произтече, ако ни бяха спрели да влезем в парламента? Питам всички, които искат да не работят институциите. Как си представят, че ще подобрят нещата, ако институциите не работят?”, попита народният представител.
“Сирената, която използват е за извънредни ситуации. Ако се случи нещо, как гражданите ще направят разлика, че не е пореден протест? Лично аз съм за диалога, но не приемам със сирена, която оповестява извънредни ситуации, има закон, който определя кога се използва тази сирена и питам всеки, който я надува в момента дава ли си сметка, че ако утре стане нещо и тази сирена завие и никой не излезе, защото ще си мисли, че това са поредните протестиращи, какво би могло да се случи в България”, продължи Буруджиева.

Тя изрази мнение, че не може „да сме хора, които не си дават сметка какво произтича от действията ни и в същото време да се държи сметка за действията на другите”. Тя апелира гражданите да имат еднакъв стандарт и към себе си, и към политиците. Депутатът допълни, че днес е ден за чистите и светите в политиката – Ден на рождението на Васил Левски. По думите й част от протестиращите отвън нито са симпатични, нито са интелигентни. „Тези хора са идентифицирани и от предишни митинги като провокатори, като хора от сенчестия и престъпен свят”, каза още Буруджиева.

1 Коментар

1 коментар

  1. Анонимен...

    18.07.2013 at 19:06

    Отдавна се знае, че бившите управляващи стоят зад протестите сега. Но направете нещо,вие сте в парламента

    0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™