събота, 26 май, 2018
0

Владимир Писанчев оглави ДАНС

Владимир Писанчев оглави ДАНС, след като парламентът одобри кандидатурата му днес.“За“ гласуваха 104, против 1, въздържаха се 14 от общо 119 депутати в залата. Въздържалите се са групата на „Атака“, против е гласува червеният депутат Георги Кадиев. Писанчев положи клетва.
Като председател на ДАНС никога няма да дам разпореждане да се открие дело като „Галерия“, заяви той пред журналисти след назначението.
Всички хора и служители, свързани с изтичане на информация по „Галерия“, вече не са в службите, посочи Владимир Писанчев. „Като директор в ДАНС, през 2008 година, аз изпълних разпореждане да открия делото за „Галерия“. Сега, като председател на ДАНС, аз никога няма да дам такова разпореждане за откриване на такова дело“, коментира още той.

„Намирам нещо нередно в целесъобразността от такова дело. Когато бях директор, изпълних разпореждане на тогавашния директор, делото беше отворено във връзка с изтичане на класифицирана информация“, обясни Писанчев.

„Документите са публикувани. Ясно е кой е подписал СРС-тата, ясно е какво има в това дело. То е мит до голяма степен и е ясно вече, че не сме слушали сто политици и сто журналисти, както се твърдеше. Това дело е нецелесъобразно. Нецелесъобразно от гледна точка на това, че не трябваше да се слушат по този начин и тези хора“, каза още Писанчев.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени