петък, 23 март, 2018
18

Местан: Трябва да чуем президента за тефтерчето

Лидерът на ДПС Лютви Местан заяви от парламентарната трибуна, че „ние сме готови да чуем гласа на протестиращите, но трябва да чуем гласа на президента за съдържанието на тефтерчето“. „Съдържанието на това тефтерче е уникалният и последен шанс на Бойко Борисов да се разграничи от инициалите в него. Ако е в състояние. Ако го направи, добре. Ако не го направи, понеже не е в състояние, ще се окаже част от всичко това. Не само част, а глава. Бих призовал г-н Бойко Борисов да не подценява събуденото гражданско общество и да не се крие зад удобното „не знам какво означава ИФ или ЦЦ“. Никой не може да каже, че ИФ е Искрен Фидосов, а ЦЦ – Цветанка Цветанова или Цецко Цачев. Основният говорител за ценностите, г-н Росен Плевнелиев, се оказа един от списъчния състав на това тефтерче. Няма по-арогантна гавра с ценностите на правовата държава от съдържанието на това тефтерче. Нека г-н президентът не се ограничи с оправданието, че всичко му е чисто, а да изрази отношение към нечистотиите в тефтерчето. Тефтерчето е персонализацията на институционалния цинизъм на четиригодишното управление от ГЕРБ“, каза Местан.

„Не вярвам протестите навън, които са срещу кабинета Орешарски, наред с това да са за реставрацията на тъжната действителност от тефтерчето“, каза Лютви Местан.

„Българското общество е разделено. Никой няма право да чува гласа само на протестиращите срещу кабинета. Има не по-малка част, които подкрепят кабинета, в името на мерките, които кабинетът Орешарски не просто огласи като намерение, а които изпълнява, и които отчита в края на всеки месец от тази трибуна. Не се наемам да броя кои са повече – протестиращите срещу кабинета или подкрепящите кабинета; това е въпрос от изключителните компетенции на суверена и това се преценява на избори. Изборите бяха съвсем скоро; кога ще бъдат следващите, не е въпрос на самоцелно решение, а въпрос на отчитане на публичния, националния интерес“, каза Местан.

Очакваме партия ГЕРБ да заеме мястото си; това, което й е отредено от суверена, и да започне разговорите за националните приоритети. Всеки има своето задължение, независимо дали е управляваща партия, или по волята на суверена, му е отредено мястото на опозицията. Така е в демокрацията, каза Лютви Местан.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™