събота, 17 март, 2018
23

Проектът за ремонта на детска градина в Ивайловград завърши с общоградски концерт на малчуганите

Проект „Обновяване и модернизация на сграда на ОДЗ  в  Ивайловград“ приключи с общоградски концерт на децата от детската градина.  30 млчугани от обединеното детско заведение пяха, рецитираха и демонстрираха познанията си за символите и институциите на Европейския съюз. Те оцветяваха книжки, изработени специално за случая и се качиха във веселото влакче, което ги разходи из страни членки на съюза. Родителите пък имаха възможност да се запознаят с подробностите по проекта от информационните материали, които клоуните Снежи и Роси раздаваха. Всички участници получиха подаръци от община Ивайловград.

Проектът за обновяване и модернизация на ОДЗ „Ивайловград се финансира по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие на ЕС.

Проектът приключи 7 месеца по-рано от определения краен срок и е на обща стойност 656 107,53 лв.,  в рамките му бяха монтирани слънчеви колектори и беше изградена цялостна инсталация за тях,  беше подменена е дървената с PVC дограма; обновена беше вътрешната ел. инсталация и беше подменен водопроводът. Извършени бяха строително-монтажни дейности на котелната и отоплителните инсталации, ремонт на покрива, фасадно оформление и топлоизолация. С реализацията на този проект Община Ивайловград изпълнява програмата си за енергийна ефективност 2005-2015 г.

Благодаря на всички родители и ивайловградчани, както и на екипа на детската градина за търпението, което проявиха. Не е лесно да се прави ремонт, но си заслужава, защото накрая ще имате нещо красиво и модерно,  каза представителят на фирмата-изпълнител Пантелей Сивков.

Проектът за обновяване и модернизация на ОДЗ „Ивайловград” приключи. Сградата на детската градина сега изглежда чудесно отвън. Ремонтът на сградата обаче продължава, със средства гласувани от Общински съвет Ивайловград, за да може и от вътре сградата да бъде обновена и да осигурява подобаваща среда на децата ни, каза кметът на община Ивайловград Диана Овчарова.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™